Så har vi fået en hjertestarter i forsamlingshuset. Den hænger udenfor, så alle kan tilgå den døgnet rundt.
Skulle man få brug for hjertestarteren, findes der en vejledning i maskinen, som er meget nem at følge. Vejledningen står på apparatet, og der er en stemme, der vejleder dig hele vejen i brug af hjertestarteren.
Meld dig som Hjerteløber
Men der er heldigvis også nogle få i Maglebrænde og omegn, der har meldt sig til at være Hjerteløber, og som kan tilkaldes af 112-personalet gennem en app, som de har hentet ned på telefonen.
Hjerteløberne smider alt, hvad de har i hænderne og nogle løber enten direkte til stedet, hvor den syge ligger, mens andre løber hen for at hente hjertestarteren, dirigeret af alarmpersonalet på 112.
Men der er brug for FLERE hjerteløbere!
Større chance for overlevelse
Hjerteløberne er frivillige, som måske hurtigere end en ambulance kan nå frem og give førstehjælp, indtil ambulancen ankommer. For hvert minut der går, fra en person falder om med hjertestop, til hjælpen når frem, falder chancen for overlevelse med 10 procent. En hjerteløber kan gøre en afgørende forskel ved at begynde hjertelungeredning og tage hjertestarteren i brug, før ambulancen ankommer. Faktisk stiger chancen for at overleve til 70 procent, hvis behandling påbegyndes hurtigst muligt.
Vil du være Hjerteløber?
TrygFonden Hjerteløber organiserer frivillige, som melder sig til at yde hjertelungeredning og bringe hjertestartere ud, når der er hjertestop i nærheden. Hjerteløberprojektet er en ordning, der skal give flere chancen for at overleve hjertestop uden for hospital i Danmark. I dag får ca. 5.400 danskere hjertestop uden for hospital hvert år. 16 procent af dem overlever.
Hvis DU også vil være hjerteløber, kan du tilmelde dig TrygFonden Hjerteløber. Tryg anbefaler, at du føler dig robust og kompetent i livreddende førstehjælp, før du tilmelder dig, og du skal være over 18 år.
Læs mere og se film om ordningen, før du tilmelder dig: